Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
Benko: Hvala svima!
26.02.2014.

Jedan od najboljih igrača aktualne momčadi Rijeke i njen najbolji strijelac napadač Leon Benko pred potpisom je za novi klub u svojoj karijeri – kineski Dalian. 

Naime u Rijeku već duže vrijeme stižu službene ponude za otkup ugovora riječkog igrača,ali je klub,u dogovoru s igračem,prihvatio onu pristiglu iz kineskog prvoligaša. 

Klub je imao namjeru zadržati Leona Benka još neko vrijeme na Kantridi no klupska se ponuda nije mogla mjeriti s kineskom. 

- Benko je igrač koji je u tridesetim godinama te mu je ovo najvjerojatnije posljednja prilika za potpisivanje kvalitetnog profesionalnog ugovora u inozemstvu. Mi smo imali  takav dogovor s Benkom da mu izađemo u susret,ukoliko do takve ponude dođe.  S jedne strane smo sretni da je dobio ponudu,a s druge strane ne možemo biti sretni da nam odlazi tako dobar igrač. No i dalje mislim da je ovo prilika i za naše druge igrače jer  vjerujem da imamo vrlo dobar napadački kadar. Tu su sada igrači kao što su Krstanović,Kramarić,Ayaji,Sharbini,i vjerujem da imamo dobru ekipu i dobroga trenera koji će znati ukomponirati momčad i bez Benka - kaže sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić.  

Sam Leon Benko potvrdio je direktorove riječi i pomiješanih emocija napustio Rijeku te krenuo u Kinu na okončanje transfera. Prije odlaska za HNK Rijeka TV je rekao:

- Ponuda je zaista izdašna te je dobra i za mene i za klub. A što se tiče moje dvije i pol godine u Rijeci moram naglasiti da mi je bilo predivno. Ovdje su me,otkad sam stigao,svi predivno prihvatili i u samom klubu i od strane navijača. Djeca su mi bila ovjde u vrtiću i u školi i mogu reći da ovo bio jedan sretan period mog života. Drago mi je što sam bio u klubu i dio ove cijele priče i malo me srce boli što to ovakvo naglo stiglo,ali to je nažalost život profesionalca. 

U sezonu i pol sezone Benko je stigao biti najbolji strijelac lige,najbolji igrač u izboru kapetana drugih momčadi,treći strijelac Rijeke u povijesti HNL –a,te još mnogo toga...

- Puno toga ću pamtiti. Možda najviše one susrete sa Stuttgartom,ali napominjem da je za sve moje uspjehe zaslužna -  ekipa. Zahvaljujem se svima – igračima,treneru,navijačima...Ekipi pak želim puno sreće,pogotovu u Kupu. Mislim da se Kup može osvojiti...

Za kraj je Leon samo poručio. 

- Ovo možda i nije konačni kraj i rastanak. Možda se i vratim u Rijeku jednog dana,ako ništa onda kao turist...

U nastavku pogledajte video: 
Prijava na newsletter