Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Božidar Matijević: prije tri godine napustio nas je dobri duh riječkog nogometa
22.09.2019.

Prošle su tri tužne godine od kad nas je napustio je Božidar Matijević, voditelj Akademije Abuja, nogometaš, trener...

Tri godine u kojima je ovaj svijet napustilo puno ljudi kojima je srce kucalo za Rijeku, a među njima je bio i naš Božidar.

Omiljen u društvu, uvijek spreman na razgovor, čovjek koji je svojim igračkim i trenerskim putem ostavio dubok trag u riječkom nogometu, te posebice kada svojim radom i Akademiji Abuja.

Božo nas je prije tri godine napustio nakon duge i teške bolesti za vrijeme koje je zadržao vedar duh i u najtežim trenucima. I Damir Mišković, predsjednik Rijeke, ponosno je istaknuo: "Vjerujte mi kada u Abuji pitate za Božu Matijevića, svi znaju za njega. Odradio je sjajan posao u Abuji"

Svoj trenerski vrhunac i vjerojatno najdraži trenutak u karijeri doživio je kada je s Akademijom Abuja osvojio Kvarnersku rivijeru na svojoj Kantridi, a njegovi igrači na rukama su ga odnijeli s travnjaka.

Žo je živio i disao nogomet i teško je vjerovati da su prošle već tri godine od njegovog odlaska. Vrijeme je prebrisalo one tužne uspomene i borbu s teškom bolesti, ostale su lijepe i tople uspomene na vrijeme provedeno s obitelji, prijateljima i onima koji su ga poznavali i voljeli.
Prijava na newsletter