Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Dragi Joso, hvala na svemu i doviđenja
01.03.2017.

U ponedjeljak je u dobra spominjanja otišao Josip Jeseničnik (1951. - 2017.), dugogodišnji ekonom Škole nogometa Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka, koji je u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća  bio dio prve ekipe Rijeke.

Nitko nije htio vjerovati u vijest koja se brzo proširila Rujevicom, ona da nas je napustio dobri duh Rijeke, uvijek nasmijan i na raspolaganju, čovjek koji je svim srcem bio vezan uz Rijeku, Kantridu i more.

Josip Jeseničnik rođen je 1. prosinca 1951. u Oglavcima u Općini Rogoznica.  Početkom sedamdesetih godina bio je dio momčadi prve ekipe Rijeke za koju je i nastupao u sezoni 1971./1972. Malenog rasta, ali brz i okretan, dobio je nadimak Prco.

Početkom devedesetih sudjelovao je i u obrani Hrvatske, te je od 1992. do 1994. bio dio Domovinskog rata.

Uz svoju Rijeku ostao je i nakon igračke karijere, od 1997. radio je kao ekonom u Školi nogometa, dvadeset godina pazio je da svi u omladinskom pogonu imaju sve što im je potrebno.

Ispratio je mnoge generacije igrača od kojih su neki ostavili dubok trag u riječkoj nogometnoj povijesti. Josip je bio voljen i uvažavan, nema onoga igrača u Školi nogometa HNK Rijeka koji od Prce nije dobio barem jedan “čvenger” i svima ostao u lijepom sjećanju.

Veliki dio svojeg slobodnog vremena provodio je na moru i u ribolovu u kojem je svim srcem uživao. Bio je čovjek veselog duha, izrazito je volio životinje čemu svjedoče i mačke, njegove ljubimice koje je pazio i tetošio u okolici stadiona na Kantridi.

31. ožujka 2016. godine naš Joso rekao je doviđenja HNK Rijeka i otišao u zasluženu mirovinu veselivši se danima koji su ga čekali na moru.  Trebali su to biti dani uživanja… Ali, nažalost, nevolja nikada ne spava... Teška bolest udaljila ga je od onog čemu se toliko veselio.

HNK Rijeka bila je uz Josipa u njegovim posljednjim trenucima, a na utakmici polufinala Kupa protiv Osijeka u znak sjećanja bit će održana minuta šutnje.

Otišao je naš Joso točno na pola sezone u kojoj Rijeka juri prema prvom naslovu prvaka u povijesti. On će ga sigurno dočekati na nekom boljem mjestu. U svojoj barci, okružen svojim ljubimcima koje je toliko volio.

Dragi Joso, hvala na svemu i doviđenja.
Prijava na newsletter