Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Škola
Edo Flego novi voditelj Škole nogometa HNK Rijeka
28.06.2016.

Temeljem preustroja sportskog segmenta HNK Rijeka, Školu nogometa od 1. srpnja vodit će Edo Flego, bivši igrač HNK Rijeka i trener u Nogometnom klubu Orijent, te njegov zamjenik Renato Pilipović, bivši igrač HNK Rijeka i dosadašnji voditelj Akademije Abuja u Nigeriji, dok će posao glavnog tajnika Škole nogometa obavljati Ranko Buketa. Istodobno, Edo Flego bit će i trener kadeta HNK Rijeka koji nastupaju u Prvoj HNL, dok će Renato Pilipović voditi juniore u Prvoj HNL. Vjeko Miletić, pomoćnik trenera prve momčadi HNK Rijeka, od 1. srpnja postat će i veza/koordinator između prve momčadi i Škole nogometa.

U okviru promjena koje se provode treba naglasiti da će trener vratara prve momčadi HNK Rijeka Mladen Žganjer istodobno u okviru Škole nogometa voditi vratarsku školu.  Kadrovske promjene odnose se i na sve četiri kategorije pionira pa su kao treneri određeni Dario Dabac, Fausto Budicin, Zdravko Šimić i Zvjezdan Radin, dok će najmlađe dobne kategorije, morčiće, voditi Boris Milanović, Amir Hadžibeganović te Kristijan Čaval, uz pomoć nekoliko volontera.

Za sve kategorije brinut će i trojica trenera vratara: Velimir Radman, Ivan Grabovac i Marijan Jantoljak. Za fizičku pripremu zaduženi su Aris Naglić i Hrvoje Josipović. Mjesta asistenata glavnih trenera u juniorskoj i kadetskoj momčadi popunit će Marin Modrić i Igor Bernobić. Medicinsku službu Škole nogometa vodit će dr. Andrej Zec i dr. Luka Širola s fizioterapeutima Deanom Mijukom, Denisom Miškulinom i Brunom Grebličkim, dok će o opremi skrbiti Denis Miškulin.

Ovim promjenama, koje su rezultat činjenice da je dosadašnjem šefu škole nogometa Predragu Stilinoviću istekao mandat te da se kroz novu Strategiju razvoja kluba u razdoblju 2016-2020 redefiniraju određeni sportski ciljevi, želi se postići nova energija, kao i sinergija kroz spoj mladosti i iskustva. Što se tiče četverogodišnjeg mandata voditelja Škole nogometa Predraga Stilinovića, koji će u nadolazećoj sezoni u Nigeriji preuzeti Nogometnu Akademiju Abuja, HNK Rijeka je kroz njegov rad ostvario niz zapaženih rezultata i sportskih uspjeha.

Kroz taj četverogodišnji ciklus, broj djece u Školi nogometa povećan je sa 98 na čak 432 člana! Broj turnira na kojima su sudjelovale ekipe povećao se s 10 na 61 turnir u Hrvatskoj i inozemstvu. U istom razdoblju broj sati rada Škole nogometa povećan je sa 2040 na 4528 sati rada godišnje, pri čemu je bitno istaknuti da su se bitno popravili uvjeti treniranja i boravka djece na sportskoj infrastrukturi.

Klupskom strategijom u razdoblju 2012.-2016. zacrtani su i ostvareni ciljevi poput omasovljenja Škole nogometa te utvrđivanja stručnog plana i programa rada Škole nogometa. Ono što je možda i najvažnije, a izraženo je kroz snažan socijalni aspekt, kroz Školu nogometa u potpunosti je zaživio projekt “micanja djece s ulice”.
Prijava na newsletter