Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Ivan Nekić
Škola : Turniri
Fotogalerija Nike Premier Cupa
27.07.2015.

Pioniri Rijeke vratili su se u subotu iz Manchestera nakon nastupa na svjetskoj završnici Nike Premier Cupa na kojoj su osvojili 14. mjesto. Da bi se spomenuti plasman stavio u pravi kontekst dovoljno je spomenuti da je na Nike Premier Cupu ove godine, od regionalnih, državnih i kontinentalnih kvalifikacija, ukupno nastupilo preko milijun  igrača i osam tisuća momčadi iz 43 zemlje. Europske momčadi imaju možda i najteži put do svjetske završnice budući da, osim ekipa iz najjačih liga (Engleska, Italija, Njemačka, Španjolska), moraju proći kvalifikacije i na europskoj razini gdje su samo prve četiri momčadi stekle pravo nastupa. Rijeka je osvojila peto mjesto, ali je kao prva rezerva ušla na turnir budući da je momčad iz Malija otkazala nastup.

Nike Premier Cup održava se od 1993. godine i ovo je ujedno bio prvi nastup Rijeke na svjetskoj završnici. Jedinstvena manifestacija bila je idealna prilika za mlade nogometaše koji su imali priliku odmjeriti snage protiv momčadi koje gaje različiti stil nogometa, te ujedno vidjeti gdje se trenutno nalaze u odnosu na svjetsku konkurenciju. Osvojiti 14. mjesto u konkurenciji osam tisuća ekipa više je nego dobar rezultat.

Fotogalerija http://manchesterunitedpremiercup.com

Fotogalerija Nike Premier Cupa (21)Prijava na newsletter