Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Škola : Turniri
Future talents cup: Rijeka pobijedila Sturm nakon osam serija penala
27.04.2016.

Kadeti Rijeke pobijedili su Sturm Graz 5:4 nakon boljeg izvođenja jedanesteraca nakon što je utakmica okončana rezultatom 0:0 te su izborili polufinale turnira Future talents cup što se održava u Budimpešti. Rijeka će u polufinalu igrati protiv Partizana, a utakmica je na rasporedu u četvrtak od 14.30 sati.  U infarktnoj završnici junak utakmice bio je vratar Lovro Majkić koji je u tri navrata zaustavio udarce nogometaša Sturma od čega mu je jedna obrana poništena.

Naime, nakon što su Kovačević i Šantek zabili s bijele točke, Majkić je obranio pokušaj Finka. Glavni sudac tražio je ponavljanje udarca jer se Majkić nije propisno postavio. Ipak, Fink je ponovo iskazao nesigurnost i poslao loptu preko grede.

Uslijedili su uspješni udarci Mulca i Dukađina, a Ivan Lepinjica je kod 4:3 dobio je priliku zabiti za pobjedu. Ipak, vratar Sturma obranio je njegov pokušaj, a zatim je zaustavio i udarac Vuka. Sturm je dobio priliku izboriti polufinale (4:4), ali Majkić je bio na visini zadatka i obranio je udarac Pilza.

Srok i Ivančević zatim su bili sigurni s bijele točke, a Majkić je obranio udarac Pirasa za veliko riječko slavlje.

Sturm - Rijeka 5:6-11m (0:0)

Sudac: Kénoszt Zsolt. Gledatelja: 100.

Penali: 0:1 Kovačević, 1:1 Wagnes, 1:2 Šantek, 1:2 Fink (promašaj), 1:3 Mulac, 2:3 Ferk, 2:4 Dukađin, 3:4 Kriezner, 3:4 Iv. Lepinjica (brani Strametz), 4:4 Lema, 4:4 Vuk (brani Strametz), 4:4 Pilz (brani Majkić), 4:5 Srok, 5:5 Kremser, 5:6 Ivančević, 5:6 Piras (brani Majkić).

STURM: Strametz, Beutle (od 36' Ferk), Schrott, Piras, Scheer (od 59' Krienzer), Wagnes, Ostermann (od 36' Fink), Lema, Urdl (od 59' Muhr), Pilz, Birke (od 63' Kremser).

RIJEKA: Majkić, Ivančević, Vidović, Mulac, Srok, Iv. Lepinjica, Črnko (od 61' Vuk), Šantek, Kovačević, Dunić, Mioč (od 47' Dukađin).
Prijava na newsletter