Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
2. Momčad
Giuseppe Benatelli novi trener vratara Rijeke II
28.07.2015.

Giuseppe Benatelli, 39-godišnji trener vratara, novi je član stručnog stožera druge momčadi Rijeke i koordinator za trenere vratara u Školi nogometa HNK Rijeka.

Nekadašnji igrač Milana, Venezije, Ternane i Monze i trener vratara u pomlatku Napolija, u budućnosti će voditi brigu o mladim vratarima Rijeke.

- Prvi dojmovi o klubu i gradu su odlični. U profesionalnom smislu očekujem stjecanje novog iskustva u svojoj karijeri koju sam počeo prije 15 godina. Ovo mi je prvo iskustvo u inozemstvu, ali i tražio sam izazov ovakve vrste. Želim iskusiti kako je raditi u drugačijem okruženju od onoga u kojem sam naviknuo i dati cijelog sebe da se napravi dobar posao - kaže Benatelli koji će u Rijeci susresti i neka poznata lica.

Kako bismo od talentiranog vratara napravili nekoga tko će jednog dana stati na vrata prve momčadi treba biti razvijena suradnja od morčića do prve momčadi i to je ono što želimo napraviti.

- Ugo Maranza je bio dio stručnog stožera Luigija Delnerija kada sam igrao za Terni tako da se poznajemo, tu je i Josip Radošević koji je bio u Napoliju u vrijeme dok sam ja radio kao trener vratara "primavere".

Njegovim dolaskom u organizaciji škole nogometa prvi put je uvedena funkcija koordinatora za trenre vratara.

- Posao trenera vratara i koordinatora za trenere vratara u školi nogometa sam obavljao i u Italiji, najprije u Reggini pa u Napoliju. Sviđa mi se takva uloga budući da volim puno pažnje pridavati vratarskoj tehnici. Kako bismo od talentiranog vratara napravili nekoga tko će jednog dana stati na vrata prve momčadi treba biti razvijena suradnja od morčića do prve momčadi i to je ono što želimo napraviti - dodao je Benatelli ističući kako među vratarima u Školi nogometa HNK Rijeka ima vratara koji posjeduju potencijal da jednog dana stanu na vrata prve momčadi.

- Hrvatske vratare smatram izuzetno talentiranima, ali smatram da osim u fizičkom smislu treba puno raditi na tehnici i tu vidim mjesta za napredak. Ako tehnika nije dovoljna gube se mnoge pozitivne kvalitete. Upoznat sam i s mladim vratarima HNK Rijeka, gledao sam neke njihove videozapise i mislim da posjeduju dobar potencijal te da će se uz pravilan rad razviti u dobre golmane - zaključio je Giuseppe Benatelli koji će se priključiti pripremama Rijeke II u Delnicama.
Prijava na newsletter