Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
HNK Rijeci priznanje PGŽ – a
26.02.2014.

Sportska dvorana Marino Cvetković u Opatiji ugostila je najbolje županijske sportaše na svečanoj dodjeli sportskih nagrada za 2013. Čestitke najboljima osobno su uputili ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović i župan Zlatko Komadina.

Nagradu za najuspješniju sportašicu dobila je Ana Znaor iz Kickboxing kluba Sušak,dok je najbolji senior Leo Brnić iz bočarskog kluba Vargon. 

Najuspješnija ekipa su kuglačice Mlake,a najbolja momčad su vaterpolisti Primorja EB. 

Zbog ostvarenih rezultata u 2013.,osvojenog trećeg mjesta u prvenstvu RH te fenomenalnih nastupa u Europskoj ligi,posebno županijsko priznanje u kategoriji seniora dobio je HNK Rijeka. 

- Izuzetno smo počašćeni nagradom Primorsko – goranske županije. Prošla godina je zaista bila vrlo uspješna za nas i ponosni smo na sve rezultate koje smo ostvarili u prošloj godini. Uvjeren sam da i novoj godini možemo ostvariti rezultate koji će tu uspješnu 2013. čak i nadmašiti – rekao je na dodijeli nagrada sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić. 

Na svjetskim i europskim prvenstvima,svjetskim i europskim kupovima,Mediteranskim igrama,sportaši iz naše županije osvojili su 78 medalja. Tom broju potrebno je dodati 931 plasman do trećeg mjesta na državnim prvenstvima i Kupu Hrvatske,363 naslova državnih prvaka ili pobjednika državnog Kupa od čega 217 u mlađim dobnim kategorijama.

Sportaši zimskih olimpijskih sportova tijekom 2013. g. pripremali su se za XXII. zimske olimpijske igre Soči 2014,gdje su tri naša sportaša ostvarila norme za Olimpijske igre; Dalibor Šamšal,Sebastian Brigović (alpsko skijanje) i Edi Dadić (skijaško trčanje).

Posebno treba istaknuti rezultate sportaša s invaliditetom koji su osvojili 5 medalja na Europskim prvenstvima i 90 medalja na državnim prvenstvima i kupu Hrvatske.
Prijava na newsletter