Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
HNK Rijeka oslobođena optužbi za rasizam
09.12.2014.

Krovna svjetska nogometna organizacija FIFA odbacila je optužbe Manchester Cityja,prema čijim je navodima došlo do rasističkog ispada nogometaša Rijeke na utakmici mladih momčadi na pripremnoj utakmici odigranoj u srpnju u Novigradu. U pismu koje potpisuje Thomas Hug,zamjenik tajnika Disciplinske komisije,elementi kojima raspolaže FIFA ne pružaju dovoljno utvrđene događaje kojima bi opravdali pokretanje disciplinskih postupaka.

Drugim riječima,ne postoji niti jedan dokaz da je bilo koji igrač ili član stručnog stožera na bilo koji način uvrijedio bilo kojeg igrača Manchester Cityja na rasnoj,vjerskoj ili nacionalnoj osnovi. 

HNK Rijeka je odmah nakon neosnovanih optužbi odbacila bilo kakvu mogućnost da su njezini igrači sudjelovali u spomenutom incidentu podsjetivši da je klub dio nizozemske fondacije Social Sport u čijem je sastavu i nogometna akademija iz Abuje,a važan segment Škole nogometa HNK Rijeka je i suradnja s tom nogometnom akademijom iz Nigerije. Tamo rade i dva trenera HNK Rijeke i odakle je unazad dvije godine došlo 12 igrača koji su nastupali za naš klub od kojih su se neki izborili i za mjesto u seniorskoj momčadi. Podsjećamo,HNK Rijeka je na spomenutoj utakmici u momčadi imala šest igrača iz Nigerije. Riječ je o igračima pristiglim iz već spomenute akademije u Abuji koji su u gradu i klubu kroz protekle dvije odlično prihvaćeni,koji žive i treniraju zajedno s ostalim našim igračima,koji su naučili hrvatski jezik i koji nikada nisu doživjeli bilo kakvu neugodnost od strane suigrača što i sami mogu potvrditi. 

HNK Rijeka u suradnji s FARE-om godinama podržava kampanje protiv rasizma i najoštrije osuđuje svaki ispad takve vrste. Takva praksa nastavit će se i u budućnosti,akcijama koje promiču fer i sportsko ponašanje na utakmicama,osuđujući svaki oblik rasizma ili nasilja prema bilo kojem subjektu sportskih događaja.
Prijava na newsletter