Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
HNK Rijeka podržao CAFE akcijski tjedan
09.04.2016.

Hrvatski nogometni klub Rijeka pridružio se Hrvatskom nogometnom savezu u podršci Centru za pristup nogometu u Europi (CAFE) te sudjeluje u CAFE akcijskom tjednu koji se ove godine održava od 2. do 10. travnja.

Glavni cilj CAFE-a jest poboljšanje pristupa i uključenja osoba s invaliditetom kroz igru koristeći poseban utjecaj nogometa, kao i omogućavanje osobama s invaliditetom da zauzmu svoje pravo mjesto na stadionima, ali i u svijetu, kao navijači, gosti, volonteri, zaposlenici, treneri, igrači, donositelji odluka…

Osobe s invaliditetom čine jednu od najvećih manjinskih skupina, naime, više od milijardu ljudi na ovome svijetu bori se s određenom vrstom invaliditeta, a navedena brojka u porastu je iz godine u godinu. Dakako, mnoge osobe s invaliditetom veliki su zaljubljenici u nogomet i pravi navijači te smo izuzetno zadovoljni i zahvalni što Hrvatski nogometni savez te sve hrvatske reprezentacije imaju stalnu podršku upravo osoba s invaliditetom.

Također, svjesni smo kako mnoge osobe s invaliditetom još nisu imale priliku iskusiti strast, sreću i emociju tijekom utakmica uživo. Naime, procijenjeno je kako 500 milijuna osoba s invaliditetom diljem svijeta nikada nije bilo u mogućnosti prisustvovati sportskom ili inom događaju uživo.

HNK Rijeka uz Hrvatski nogometni savez stoga sa zadovoljstvom podržava CAFE i njegov Akcijski tjedan u 2016. godini pod sloganom „Pravi nogomet – Potpuni pristup“ kako bi se podigla razina svijesti o važnosti uključenja i poboljšanja pristupa navijača s invaliditetom na nogometne događaje.
Prijava na newsletter