Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
HNK Rijeka podržao Svjetski dan srca
29.09.2018.

I ove godine Svjetski dan srca obilježava se 29. rujna, a cilj je skrenuti pozornost i važnost preventive kardiovaskularnih bolesti.

Bolesti srca i srčani udari i dalje su u današnje vrijeme vodeći su uzrok smrti diljem svijeta. HNK Rijeka i ove godine dao je svoju podršku pridruživši se mnogim poznatim sportašima koji su jednostavnom fotografijom i znakom srca dali potporu ovoj hvalevrijednoj akciji.

Jedan od partnera u ovom projektu je i UEFA, a podršku je dao i Hrvatski nogometni savez.

Tema ovogodišnje glasi: moje srce, tvoje srce. Naglasak je na činjenici da je srce motor cijelog organizma i važno je paziti na njega. Ove godine Svjetska kardiološka federacija traži od svakog pojedinca da održi obećanje prema srcu - obvezu da promjenom životnih navika doprinesemo zdravlju srca.

Male promjene, poput redovitog vježbanja, uravnotežena prehrana, umjereno konzumiranje alkoholnih pića i prestanak pušenja uvelike mogu pomoći u sprječavanju kardiovaskularnih bolesti.

Cilj je potaknuti ljude da se okrenu zdravom načinu života, počevši od prehrane i fizičke aktivnosti.
Prijava na newsletter