Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub : 1. Momčad
HNK Rijeka postala član ECA-e
08.07.2015.

Početkom srpnja Hrvatski nogometni klub Rijeka postao je član ECA-e, Europske organizacije nogometnih klubova, za period od 2015. do 2017. godine.

ECA je osnovana 2008. godine, kada je zamijenila takozvanu skupinu G-14 koju su činili elitni europski klubovi, a ciljevi su njoj stvoriti demokratski model upravljanja u nogometu dajući upravo klubovima ključnu ulogu. Jedan od posljednjih značajnih poteza udruge, na čijem je čelu Karl-Heinz Rummenigge a koju su priznali FIFA i UEFA, bilo je razvijanje revolucionarnog sustava distribucije prihoda od Lige prvaka i Europske lige kako bi se oni ravnomjernije raspodijelili. Tako će ukupan iznos biti podijeljen s novim fokusom na solidarnost, pa će tako veći iznosi biti isplaćeni sudionicima Europske lige, te onim klubovima koji će nastupiti samo u kvalifikacijama.

Hrvatska ima pravo na dva člana u Europskoj organizaciji nogometnih klubova, a na temelju europskog koeficijenta, iduće dvije sezone predstavnici će biti Rijeka i Dinamo. Rijeka je tek ove sezone stekla pravo na članstvo ispunivši kriterij tri nastupa u UEFA natjecanjima u posljednjih pet sezona, što je veliko priznanje za HNK Rijeka koja je ovime dobila.
Prijava na newsletter