Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga
Hvala Upravi,stručnom stožeru i navijačima!
30.08.2014.

 Vezni igrač HNK Rijeke Josip Brezovec u ponedjeljak odlazi iz Rijeke na posudbu u talijansku Speziju. Nakon dvije sezone i više od 80 odigranih utakmica u bijelom dres Brezovec otvara novu stranicu u svojoj karijeri. Igrač kojeg je publika u Rijeci obožavala nije lako donio odluku o odlasku,ali je svjestan da mu se pružila prilika koju nije mogao propustiti.  

- Emocije su jako velike.  Ovo je meni bila jedna od najtežih odluka u životu i kad bi slušao samo srce - ostao bih zauvijek u Rijeci. No moje ambicije su,još otkako sam bio dječak,da se okusim u europskom nogometu u jednoj pravoj ligi. Taj  san  mi se sad ostvario sad kad sam dobio poziv – razmišljao sam samo profesionalno. Zahvalio bi se svim ljudima u Rijeci – pogotovo predsjedniku Uprave Damiru Miškoviću i svim ljudima u Upravi što su mi omogućili da napravim sve ovo što napravio  u mojoj karijeri i da budem dio ove obiteljske atmosfere. A posebna zahvala navijačima Rijeke.  Ne mogu riječima opisati sve što sam osjetio ovih nekoliko dana kad se pročulo da idem. Opet se pokazalo da oni dišu za ovaj klub. Ne mogu naći ni riječi kojima bi se zahvalio. Teško mi je opisati koliko sam ponosan i sretan što sam dio ove priče, ali Rijeka nisu pojedinci,ona već dugo vremena diše zajedno. Kad svi zajedno dišemo,navijači i igrači – to je putokaz za dalje i samo tako će Rijeka  napraviti velike stvari. A što se meni tiče – ovo nije zbogom nego samo doviđenja. Vratit ću se sigurno u Rijeku – rekao je Josip Brezovec

Prije samog odlaska u Speziju,u koju kreće zajedno s Dariom Čanađijom koji također ide na posudbu,Brezovec zna da je u ovom trenutku najvažnija sutrašnja utakmica sa Zadrom. 

- Treba pobijediti Zadar i držati priključak. Jako je bitno da smo koncentrirani na susret sa Zadrom. HNL nas je doveo do Europe,moramo biti usmjereni na našu ligu. Sutra ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobjede. 

Odlazak,bar na neko vrijeme,komentirao je i sportski direktor HNK Rijeke Srećko Juričić. 

- Odjeknulo je s razlogom to među svima nama jer je Brezovec jako drag,simpatičan i vrijedan igrač. No morali smo uzeti u obzir da Brezovec ima 28 godina i da mu je ovo posljednji vlak za inozemstvo. Sigurno je da će nam nedostajati kao osoba s fenomenalnim karakterom vođe i kao igrač koji je stvarao razliku na terenu,no kako se ukazala ta prilika da ispuni dječački san da zaigra u Italiji svi mi koji kreiramo sportsku politiku odlučili smo da je zbog njegovih ljudskih i igračkih kvaliteta zaslužio da mu pružimo tu priliku. Ima priliku iskušati se u Italiji,pomoći ambicioznoj Speziji da uđe u prvu talijansku lige ,a može zaraditi nešto za sebe i za svoju obitelj.  I ne manje važno,ima priliku oplemeniti svoj život učenjem još jednog stranog jezika – rekao je Juričić. 
Prijava na newsletter