Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
1. Momčad : UEL
Iz Njemačke u Aberdeen zbog Rijeke
23.07.2015.

Već u srijedu navečer navijači Rijeke počeli su pristizati u Aberdeen, iako ih većina dolazi na dan utakmice.
No u četvrtak ujutro u centru Aberdeena pažnju je privlačio srednjovječni gospodin koji je gradom šetao u dresu HNK Rijeka, ogrnut riječkim šalom.

Gospodin se zove Mario Dunato, a rođen je i živi u Njemačkoj točnije u Aschaffenburgu kraj Frankfurta.
Veliki je navijač Rijeke, a ljubav prema klubu usadio mu je otac koji je rodom iz sela Županje kraj Šila na otoku Krku.

- Ja sam na Kantridu dolazio kao dječak već početkom 80-tih godina, kada bismo dolazili na ljetovanje. I od onda sam veliki navijač kluba. Ma ne samo ja, nego i cijela obitelj. Evo moj 17-godišnji sin također obožava Rijeku; dres od Kramarića iz prošle sezone krasi mu sobu – kaže nam Mario koji je ipak jedini od svoje obitelji stigao u Škotsku.

- Teško je bilo i financijski i zbog vremena da svi stignemo. Ali Rijeku pratim gdje mogu. Znate, velika je stvar što jedan, donedavno mali klub, putuje po Europi i sve više ljudi čuje za njega...

Mario je već bio u Guimaraesu, Lyonu, Liegeu i Sevilli, ali posebno pamti Stuttgart.

- Da, ta pobjeda mi je bilo veliko zadovoljstvo. I zbog Rijeke, ali i zbog rivalstva koje moja druga ljubav – HSV, ima sa Stuttgartom.

Večeras također ide na stadion.

- Teško će bit, ali imamo šanse. Vjerujem u dečke...

Rijeka nepresušne ljubavi

Baš poput Marija iz Njemačke u Aberdeen je stigao popriličan broj navijača Rijeke, ne samo iz grada već i iz šire regije pa je sasvim izvjesno da podrška ni ovoga puta neće izostati...

3

 
Prijava na newsletter