Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Jantoljak: Rad je tajna dugovječnosti i uspjeha
08.09.2015.

Marijan Jantoljak istinska je vratarska legenda HNK Rijeka baš kao Mario, Eugen i Mauro Ravnich ili Radojko Avramović obilježio je dio ere na vratima riječkog prvoligaša. Vratar s najviše nastupa u dresu Rijeke, čak 413, vlasnik je klupskog rekorda po minutama bez primljenog pogotka. Mreža legendarnog "Tice" u sezoni 1969./70., kada je Rijeka bila drugoligaš, mirovala je čak 917 minuta.

Najbliža pratnja mu je Mladen Žganjer koji je u sezoni 1993./94. čak 622 minute bio bez primljenog pogotka dok je niz Ivana Vargića trenutno traje 425 minuta.

- To je velika stvar za svakoga. Svaka generacija ima neki svoj rekord, a svi mi vratari tražimo neke rekorde... Kada postoji takav niz bez primljenog pogotka vratar dobije na sigurnosti iako to u velikoj mjeri ovisi i od momčadi - ističe Jantoljak koji je u saveznom rangu bivše države branio čak do 39. godine što je bila prava rijetkost.

Rad, red i disciplina su temelj za dugovječnost i formu - ističe Marijan Jantoljak.

- Tajna? Samo rad je jedina tajna. Dobro kaže gospodin Kek... Rad, red i disciplina su temelj za dugovječnost i formu - kaže legendarna riječka jedinica.

Iako u 76. godini, riječ "mirovina" za Marijana Jantoljaka ne postoji. Vitke i atletske figure kao trener u školi nogometa HNK Rijeka zadužen za rad s vratarima uvijek je spreman demonstrirati kako pravilno izvesti određenu vježbu. Po njegovom sudu, talenta za njegovog nasljednika ne manjka...

- Radio sam sa svim selekcijama vratara, od prve momčadi do najmlađih... Vrlo je lijepo raditi s djecom, primaju savjete, poslušni su i tu se već naziru talenti koji pokazuju afinitet za branjenje. Međutim dalek je to put i puno je faktora koji određuju hoće li netko biti dobar vratar - zaključio je Marijan Jantoljak.

Marijan JantoljakPrijava na newsletter