Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Upitan za Zagreb - Roman Bezjak
1. Momčad : Hrvatski telekom 1. liga : 3. kolo
Kek uoči Zagreba: Cilj je jasan, a motiva ne nedostaje
25.07.2015.

Nakon povratka iz Škotske nogometaši Rijeke trenirali su u petak navečer na Rujevici. Već danas nakon popodnevnog treninga kreće se za Zagreb gdje Rijeku očekuje nastavak ligaškog natjecanja. Utakmica protiv NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici u nedjelju u 19 sati.
Susret su na redovnoj konferenciji za novinare najavili trener Rijeke Matjaž Kek i igrač Matej Mitrović.
- Okret prema HNL – u. Uvijek te utakmice nose neizvjesnost nakon europskih utakmica, jer je i putovanje bilo teško. Tek smo u petak u 5 ujutro stigli do Kantride. Najviše tu mislim na regeneraciju i status ozlijeđenih igrača. U ovom trenutku ni sam ne znam na koga mogu računati jer nekoliko njih nije jučer redovno treniralo. To su Samardžić, Kvržić, Leovac, Bezjak, Roshi a malo problema ima i Ristovski. Vidjet ćemo dali Moises i Ristovski uopće mogu u nekoliko dana odigrati dvije pune utakmice. Bilo je puno kontakta u utakmici u Aberdeenu i puno dobivenih udaraca. Ali to još jednom ukazuje na to kakav je danas trend u Europi, duel igra i agresija u kojoj mi nismo bili dobri u prvom poluvremenu – kazao je trener na početku pa nastavio o zadaćama u 3. kolo MAXtv Prve lige

U ovom trenutku ni sam ne znam na koga mogu računati jer nekoliko njih nije jučer redovno treniralo. To su Samardžić, Kvržić, Leovac, Bezjak, Roshi a malo problema ima i Ristovski

- Cilj je jasan, kroz veliki angažman i kroz veliki motiv doći do pozitivnog rezultata. Moram reći da se ne slažem s nekim konstatacijama kako je samo pobjeda lijek protiv ove situacije. Da, možda trenutno, ali rad je taj koji će dugoročno dati rezultat, pogotovo ako govorimo o krizi rezultata i krizi igre. Ali sad ćemo vidjeti tko je spreman podmetnuti leđa i karakter. Sada puno ovisi o igračima.
U ime igrača Zagreb je najavio stoper Matej Mitrović.
- Znamo svi kakva nas utakmica očekuje. Važno je zaboraviti prošle utakmice i u potpunosti se posvetiti onome što nas čeka. Treba krenuti s pobjedom a onda nastaviti raditi i trenirati i ostvarivati što više pobjeda.
Trener je još jednom upozorio na momčad Zagreba.
- To je ekipa koja je ostala skupa i koja ima prepoznatljiv stil kratkog pasa. Oni su i prošle sezone upozorili na sebe, pogotovo u ofenzivnom dijelu s Bobanom, Medićem i Krovinovićem. Oni znaju igrati i ako nismo blizu njih, ako nismo agresivni, onda ćemo imati problema. Ali treba biti objektivan i skroman. Kakvi smo bili i kad smo pobjeđivali. Nikome nije lako nakon ispadanja od Aberdeena, pogotovo meni. I naravno da je to bio neuspjeh. Ali moramo se naviknuti na te stvari, i ja ću tek sada, ako bude sve u redu, počet kopati!
U konkurenciji sigurno nije ozlijeđeni Marko Lešković koji je i dalje pod terapijom zbog parcijalne rupture mišića natkoljenice.
- Maleš i Ikić su preko tjedna igrali za Rijeku 2, a tak nakon treninga ćemo vidjeti dali će nam i oni možda biti potrebni za Zagreb. Močinić je bolje, iako je ruptura trbušnog zida vrlo nezgodna ozljeda, ali on je u konkurenciji za utakmicu – zaključio je Kek.

Kek i Mitrović uoči Zagreba

 
Prijava na newsletter