Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Korado Vujnović (1970. – 2018.): Zbogom Korado, zauvijek ćeš ostati “pod stijenama Kantride”
14.02.2018.

"Močinić za Mujanovića, Mujanović ide sam, sam Mujanović... goooooooooooooooooooooool, dvaaaa dvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, gooooooooooooooooooooool... Goran Mujanović! Slavite ljudi! Dva, dva... Rijeka ima Europa ligu..."

Ne postoji navijač Rijeke kojega ne prođu trnci kada se sjeti tog trenutka, i glasa Korada Vujnovića i Roberta Ferlina s Radio Rijeke, koji su Rijeku na oseubjan način otpratili u skupine Europske lige, rezultata koji se činio kao znanstvena fantastika. Trenutak koji je obilježio riječku nogometnu povijest uz povike najprepoznatljivijih riječkih glasova.

I zato riječi ne mogu opisati trenutak kada je stigla vijest da je naš Korado Vujnović, kolega i suradnik, ali prije svega prijatelj, otišao u dobra spominjanja, kao ni šok kojega su doživjeli svi koji su ga poznavali kada je prošlog tjedna doprla vijest da je završio u bolnici i da vodi bitku za život.

Svi koji su ga poznavali vjerovali su u najbolji ishod, vjerovali su da je samo pitanje trenutka kada će se u eteru Radio Rijeke u emisiji "Pod stijenama Kantride" opet začuti onaj ugodan glas koji je lakoćom dopirao do svakog slušatelja, a koji je za navijače Rijeke postao zaštitni znak kada su u pitanju prijenosi utakmica Rijeke.

Suhoparni podaci otkrit će da je Korado Vujnović rođen 2. siječnja 1970. godine u Rijeci. Završio je Osnovnu školu Veljko Vlahović koja danas nosi ime Eugen Kumičić, te je školovanje nastavio u srednjoj Elektrotehničkoj školi. Ujedno, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci na temu nogometnih transfera. Kako se i sam volio pohvaliti igrao je nogomet u NK Zamet, koji je tada, prema njegovim riječima, bio odlična ekipa i prema rezultatima, ali i međusobnoj povezanosti igrača.

Priča na radiju krenula je 1990. godine kada je Korado počeo svoj put u ulozi tehničara na Radio Rijeci, ali i čovjeka koji je gajio posebnu strast prema sportu, posebice nogometu i Rijeci. Strast koja je negdje morala buknuti.

U nogometne vode pomalo je krenuo 2004. godine, a prvi put u ulozi suvoditelja slušatelji Radio Rijeke mogli su ga čuti 20. srpnja 2007. godine, u pobjedi Rijeke na gostovanju kod Intera. Bio je to početak jednog predivnog putovanja, a Korado je cijelo vrijeme bio uz Rijeku...

Bez obzira na pobjede ili poraze, radilo se konferencijama za novinare, treninzima, domaćim ili gostujućim utakmicama ili jednostavnom ritualu kao što je ispijanje kave na Kantridi i kasnije Rujevici... Pamtio je i dobra i loša vremena, utakmice kada se gubilo od amatera, pa sve do pobjede protiv velikana kao što je Milan.

Uz već prepoznatljivo pitanje upućeno Matjažu Keku na kraju svake konferencije za novinare uoči utakmice: Sastav? Pitanje koje je postalo zaštitni znak medijskih druženja. I uvijek izmamilo osmijeh na lice trenera Rijeke.

"Pod stijenama Kantride", emisija koju je vodio i uređivao, dosegla je kultni status i postala je jedna od najslušanijih emisija na Radio Rijeci. Ponedjeljak ujutro, uz "Pod stijenama Kantride", postao je nezaobilazan ritual za svakog navijača Rijeke, jedna od onih emisija koja se morala slušati uživo.

I u ovim teškim trenucima, teško se ne sjetiti jednog detalja, njegovih emocija kada je Stefan Ristovski kod vodstva Rijeke 2:0 u samoj završnici utakmice protiv Slaven Belupa u Koprivnici, predposljednjeg kola sezone 2016./2017., dignuo ruke u zrak. Kako je Korado i sam priznao, suze su tada krenule jer tada je shvatio da će njegova Rijeka postati prvak Hrvatske! Njegove želje i snovi ostvarili su se samo tjedan dana kasnije kada je cijela Rijeka slavila naslov prvaka.

Život često piše čudne priče, još samo prije dvadesetak dana Korado Vujnović trebao je doputovati u Portugal i pratiti Rijeku za vrijeme zimskih priprema. Ispričao se tada zbog drugih obaveza. Nitko nije mogao pomisliti da će to biti jedan od zadnjih kontakata i razgovora s čovjekom koji je živio i disao novinarstvo i kojem je Rijeka imala posebno mjesto u srcu.

Korado će sigurno i dalje s istim žarom pratiti svoju Rijeku s nekog boljeg mjesta, i dalje će strijepiti nad svakim pogotkom, izgubljenom loptom ili propuštenom prilikom... A "Pod stijenama Kantride" ostat će njegov vječni pečat.

Iza Korada Vujnovića ostaju supruga Silvija i kćeri Dora i Leda, njegova obitelj koju je nazivao svojom oazom mira i kojima i ovim putem upućujemo najiskrenije izraze sućuti.
Prijava na newsletter