Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Korado Vujnović: tužna godina bez prepoznatljivog glasa
13.02.2019.

Močinić za Mujanovića, Mujanović ide sam, sam Mujanović... goooooooooooooooooooooool, dvaaaa dvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, gooooooooooooooooooooool... Goran Mujanović! Slavite ljudi! Dva, dva... Rijeka ima Europa ligu..."

Bio je to glas našeg Korada Vujnovića koji se prolomio eterom uz Roberta Ferlina, još jednu legendu riječkog i hrvatskog radija, u trenucima kada je Rijeka izborila nevjerojatan uspjeh, plasman u skupinu Europske lige.

I zato je teško vjerovati da je već prošla godinu dana otkada je iznenada otišao naš Korado, kolega i suradnik, ali prije svega prijatelj, koji je živio i disao Rijeku.

Mnogi će ga pamtiti upravo po tom uzviku na kraju utakmice protiv Stuttgarta koja je obilježila novi riječki nogometni uzlet, ali oni koji su ga poznavali pamtit će ga kao toplu osobu, uvijek spreman na šalu i njegovo simpatično njurganje kada mu nešto nije bilo po volji koje je svima priraslo srcu.

Malo tko je s toliko emocija dočekao duplu krunu i legendarni naslov prvaka,  utakmicu protiv Cibalije i slavlje na Korzu tjedan dana kasnije nakon povratka iz Maksimira kada je u Rijeku stigao trofej.

Navijači su prepoznali njegov žar, Koradov mural danas krasi trafostanicu na njegovom Zametu. Naš Korado u prepoznatljivom stavu, uz slušalice na ušima. Mural je otkriven uoči posljednje utakmice prošle sezone protiv Hajduka, godišnjica odlaska našeg Korada je uoči novog Jadranskog derbija. Istog onog derbija kojega je Korado čekao s posebnim užitkom.

Korado će sigurno i dalje s istim žarom pratiti svoju Rijeku s nekog boljeg mjesta, i dalje strepi nad svakim pogotkom, izgubljenom loptom ili propuštenom prilikom... A "Pod stijenama Kantride" ostat će njegov vječni pečat u povijesti riječkog nogometa i novinarstva.

Vrijeme leti, život piše nove priče, ali one najljepše uspomene ostaju s nama zauvijek. A svi koji su ga poznavali, Korada nikad neće zaboraviti.
Prijava na newsletter