Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Ljubo Španjol: predsjednik koji je zauvijek vratio „Rijeku“ u Prvu ligu
28.08.2019.

U drugom intervjuu iz serije koja donosi razgovore s bivšim predsjednicima HNK Rijeka gost nam je bio g. Ljubo Španjol, predsjednik HNK Rijeka tih važnih godina, od 1972. do 1978., kada se „Rijeka“ vratila u Prvu ligu i od tamo više nikada nije ispala.

-Za vrijeme dok je „Rijeka“ bila u Drugoj saveznoj ligi bivše države, „Lučki radnik“, koji sam vodio u tom trenutku, je, također, stajao dobro i imao je mogućnosti uključiti se u taj rang. Financijski je „Lučki radnik“ svoje probleme riješio s dobiti koja je nastala prodajom otpada koji se stvarao u riječkoj luci, započeo je Španjol priču o svom dolasku u HNK Rijeka.

Naime, kada je „Rijeka“ zagazila već u treću, dramatičnu godinu Druge lige i došla u onu fazu „biti li ne biti“, kaže naš sugovornik, u kojoj je čak i Grad Rijeka počeo razmišljati da više ne financira „Rijeku“, već samo „Orijent“, Ljubo Španjol je kao tadašnji predsjednik „Lučkog radnika“ bio jako potresen utakmicom koju je „Rijeka“ s velikom gol razlikom izgubila od „Maribora“ u Mariboru:

- Vratio sam se s te utakmice u Rijeku i pomislio: „Bože sveti, pa jeli moguće da mi koji živimo u ovome gradu ne možemo pratiti jedan klub kao što je „Rijeka“ i biti tamo gdje su „Dinamo“, „Hajduk“, „Zvezda“, „Partizan“ itd. , ispričao nam je Španjol svoja sjećanja koja su prethodila njegovom pdlasku iz „Lučkog radnika“, a ulasku u HNK Rijeka u svojstvu predsjednika 1972. godine.

Cijeli razgovor s Ljubom Španjolom pogledajte ovdje

Naši predsjednici – Ljubo ŠpanjolPrijava na newsletter