Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Memorandum o razumijevanju označio početak novog razdoblja za riječki nogomet, Rijeku i sve njezine stanovnike!
12.04.2019.

Izgradnja novog stadionskog kompleksa na Kantridi već je danima top tema kako u Rijeci, tako i u ostatku Hrvatske. Naime, intenzivni pregovori i rad vodstva HNK Rijeka na pronalasku partnera za izgradnju novog stadiona ovih su dana urodili plodom: pregovarčki ciklusi koji se nisu vodili samo s kineskom korporacijom Top International Engineering Corporation završili su potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju za stadion Kantrida između predstavnika kineskog TIEC-a i predstavnika tvrtke Stadion Kantrida d.o.o., odnosno Damira Miškovića.

Memorandum o razumijevanju nije samo općeniti izraz dobre volje ili namjere prema jednom ovakvom projektu. Memorandum je zapravo okvir budućih dogovora oko svih detalja koji će, kasnije, biti predmet svih ostalih dokumenata.

Dakle, može se reći da je u Dubrovniku zapravo označen početak jednog velikog projekta i jednog novog razdoblja i za riječki nogomet, ali i za cijeli grad, sve njegove stanovnike, a posebice za navijačice i navijače HNK Rijeka:

- Potpisali smo Memorandum o razumijevanju za stadion Kantrida i u narednim mjesecima radit ćemo na tome da to završimo. Očekujem da se to napravi, a mi na ovome radimo već gotovo godinu dana, ovo je samo jedan dio. Oni će doći i uložiti u stadion, a detalje ćete još čuti, rekao je HRT-u Damir Mišković.

Kineski TIEC graditeljska je korporacija koja se od 1950. bavi velikim projektima kako u Kini, tako i u svijetu. Pod njihovim su potpisom izgrađeni aerodromi, autoceste, veliki bolnički kompleksi, nogometni stadioni itd. U svojoj je zemlji TIEC i nositelj brojnih strukovnih nagrada što samo potvrđuje da će Kinezi zasigurno znati kako od stare napraviti novu, još bolju – najdražu Kantridu!
Prijava na newsletter