Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Riječki prvotimci stali pred objektiv mladih fotografa Dječjeg doma Tić
21.11.2016.

Hrvatski nogometni klub Rijeka ugostio je djecu iz Dječjeg doma "Tić" koja su u sklopu projekta "Foto Tić" fotografirala igrače prve momčadi. U ugodnoj atmosferi u kampu HNK Rijeka šticenici doma, koji su ujedno  završili tečaj fotografije, dobili su priliku fotografirati svoje uzore.

Prvotimici Rijeke, uz trenera Matjaža Keka, rado su se odazvali ovoj akciji, te su spremno pozirali mladim fotografima.

- Djeca su oduševljena igračima. Vjerujem da igrači dosad nisu imali priliku stati pred objektiv mladih fotografa. Bilo je to jedno ugodno druženje, rekao je Ivica Tabula, jedan od članova inicijative građana koji se bave fotografijom i koja je pokrenula akciju "Foto Tić".

Veliki interes vladao je za dva reprezentativca, Mateja Mitrovića i Filip Bradarića, a ni Matjaž Kek nije mogao izbjeći silna pitanja. Djeca su pokazala zavidno znanje o Rijeci, a pritom su htjeli znati sve...

Od sastava za utakmicu protiv Slaven Belupa do toga hoće li Rijeka pobijediti Cibaliju iduće nedjelje na Rujevici.  Igrači i trener s velikim oduševljenjem sudjelovali su u akciji te odgovarali na bezbroj pitanja mališana

Zanimalo ih je za koje sve reprezentacije nastupaju prvotimci Rijeke, te da li nogometaši iz inozemstva pričaju hrvatski. Dio repertoara pokazao je Alexander Gorgon pozdravivši djecu na hrvatskom.

Nakon što su odradili photo session, najmlađi su se za uspomenu na posjet Rujevici slikali s trenerom Kekom, te razgledali tunel koji vodi do travnjaka.

Djeca Doma Tić bit će ujedno gosti na utakmici protiv Cibalije.

- Novac prikupljen od akcije bit će namjenski potrošen za kupnju materijala za kreativni razvoj, te financiranje izleta, zaključio je Ivica Tabula.

Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske osiguralo je sredstva za kupnju fotoaparata, a akciji se izradom fotografija pridružila i tiskara Sušak.

Inače, 21. studenog u 16 sati u HKD-u na Sušaku bit će otvorena izložba ostalih fotografija Dječjeg doma "Tić" koja su, uz nogometaše, fotografirala i mnoge druge stvari.
Prijava na newsletter