Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Senka Mameledžija: Armada girl od samih početaka
29.09.2018.

Nakon cijelog seta navijača, na našim smo tribinama napokon ugostili i jednu navijačicu – ženu koja je svakako utrla put kako Armadi, tako i ženskom navijanju u Rijeci općenito. Senka Mameledžija ime je koje je poznato među Armadom, jer bila je jedna od onih prvih članica još s kraja osamdesetih godina kada je kao tek stasala djevojka umjesto foliranja s novim trapericama iz Trsta razvila bitno drugačiji interes – navijati za HNK Rijeka.

Osim što se družila sa svim Armadinim osnivačima i osnivačicama, Senka je bila i jako bliska s dvojicom neprežaljenih i tragično preminulih Armadinih začetnika – s Mitrom i Magarcem. Njezin je navijački put tim zanimljiviji jer je Senka i dan danas vatrena navijačica koja čak iz Italije, gdje je u međuvremenu preselila i osnovala obitelj – redovito, kada joj god obaveze to dopuste, putuje na utakmice HNK Rijeka.

Svoju ljubav za plavo – bijeli dres, za svoj kraj, za Kantridu, za Rujevicu, za to specifično riječko navijanje Senka je prenijela i na svog muža Talijana. Štoviše, čim su se upoznali, prije nego što su uopće postali par, kaže Senka, nogomet je postao njihova najčvršća poveznica, a onda se tu negdje između redaka tih nogometnih razgovora rodila i njihova ljubav.

Ova je pripadnica Armade, inače, jedna od zaslužnih za ime Armada girls, kao i za njihov prvi transparent u povijesti. No, iako je odigrala veliku ulogu u formiranju Armade, posebno u formiranju njezinog ženskog dijela, Senka ne smatra da je to povlaštena uloga:

- Mladi navijači i mlade navijačice koje naše generacije sada sreću po tribinama – donose svoju draž. Njihovo navijanje možda je drugačije od našega, ali to im treba dopustiti. I mi smo u svoje vrijeme navijali kako smo osjećali da trebamo. Jako sam sretna kada vidim na tribinama sva ta mlada lica koja se prepuštaju Armadinoj čaroliji, ispričala nam je Senka.

Što će savjetovati svojoj kćeri kada jednom poželi bez nje sjesti na Armadinu tribinu, kako doživljava žensko navijanje te čime je HNK Rijeka uvijek iznova oduševljava pogledajte u ovom zanimljivom video intervjuu.

Senka Mameledžija – intervjuPrijava na newsletter