Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Utakmicu protiv Slaven Belupa otvaraju najmlađe riječke nogometašice
01.04.2019.

Utakmicu protiv NK Slaven Belupo otvorit će male buduće nogometašice prvoligaškog Ženskog nogometnog kluba Rijeka. Predsjednica Kluba, ujedno i klupska trenerica Jelena Jurić tim nam je povodom otkrila da naše male Riječanke imaju veliku tremu zbog izlaska s riječkim prvotimcima na teren, ali i ona i mi znamo da te male Riječanke svojim interesom za ženski nogomet ruše velike predrasude i gaze preko golemih barijera kada je u pitanju ženski nogomet:

- Ženski nogomet kod nas još uvijek nije na stabilnim granama. Naš klub broji oko stotinjak članica te se pokreće i održava uglavnom našim entuzijazmom i željom da igramo – nogomet, kazala nam je Jelena Jurić.

O ŽNK Rijeka i njihovim aktivnostima najviše možete doznati putem njihove službene facebook stranice Ženski nogometni klub Rijeka na kojoj se vidi koliko su cure angažirane i kako vrijedno iz vikenda u vikend igraju svoje turnire.

Osim sportskih aktivnosti ŽNK Rijeka svoje članice i pratitelje potiče na sudjelovanje u mnogim humanitarnim aktivnostima poput darivanja krvi ili prikupljanja novčanih sredstava za pomoć, a tu su, naravno, i sportska putovanja na različita natjecanja.

Ovaj tekst završit ćemo citatom koji smo pronašli upravo u spotu ženskog nogometnog kluba „Barcelona“ naziva „Nogomet nije za djevojke“, podijeljenom na FB stranici naših riječkih nogometašica kao poticaj za malo više pozornosti riječkom ženskom nogometu:

„Ženska nogometna utakmica je nogometna utakmica.

Ženski nogometni tim je nogometni tim.

Žensko driblanje je driblanje.

Obrana gola je obrana gola.

Odličan gol je odličan gol.

Strast za nogometom je strast za nogometom.

Nogomet nije za djevojke, niti za momke.

Nogomet je za nogometaše i nogometašice.

#Weareallfootballers“
Prijava na newsletter