Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića i UVJETIMA KORIŠTENJA.
PRIJAVA
Klub
Završne pripreme travnjaka uoči utakmice s Istrom
21.07.2016.

U četvrtak točno u podne, unatoč velikoj vrućini i temperaturi od 30 stupnjeva, obavljale su se zadnje pripreme na mixto hibridnom travnjaku glavnog terena trening kampa i stadiona na kojem će u petak u 20 sati HNK Rijeka protiv Istre odigrati prvu službenu domaću utakmicu natjecateljske sezone 2016/2017.

Naoružan slamnatim šeširom, naočalama i posebnim zaštitnim slušalicama, Roko Ćosić, zaposlenik “Stadiona Kantrida” koji radi na održavanju travnjaka, vretenastom ga je koslicom pripremao za utakmicu u petak.
Glavni agronom “Stadiona Kantrida” Barbara Zaneli kaže da je ljetni dio godine najgori za travnjak, i to zbog visokih temperatura te posljedično većeg navodnjavanja uslijed čega je povećan rizik gljivičnih bolesti.

Malo nakon HNK Rijeka, identičan mixto hibridni travnjak na svom stadionu Santiago Bernabeu postavio je i Real Madrid. Njihovi i naši agronomi upravo zbog održavanja travnjaka u stalnim su kontaktima oko razmjene iskustava.
Prijava na newsletter